Ontdek ons Limburgse landschap tijdens de Beleefweek!

Kom van 14 t/m 23 september naar Beleefweek Limburg. Beleef de Limburgse cultuur, historie, natuur en het landschap.  Proef de streekproducten. Verwonder je over de vergezichten. Geniet van sport en spel.


Bootcamp sightrun "Beleef het Struinpad"

Wij organiseren op zaterdag 15 september een educatieve bootcamp sightrun, waarbij je op sportieve wijze de mooiste plekjes van het Verheven Peelgebied beleeft.

Tijdens de “Beleef het Struinpad” bootcamp sightrun (met een totale lengte van 13,5 km) beweeg je je door bloemrijke weilanden, soortrijke bossen en waterrijke moerasgebieden. Op diverse plaatsen krijg je uitleg over én beleef je actief het bijzondere en vooral prachtige landschap van de Verheven Peel qua historie, flora en fauna en geologie (aardkunde).

In de grote steden in de wereld is “sightrunning” al een populaire trend. Onder begeleiding van een gids verken je hardlopend de stad, ofwel je combineert “running” én “sightseeing”. En wat in een stad kan, kan natuurlijk ook in de natuur!

Meer informatie of je aanmelden kan via www.meant4life.nl/struinpad

Ruim 250 activiteiten

Diverse partners organiseren tijdens de Beleefweek dagelijks vele activiteiten in en  rondom Nationaal Park De Maasduinen, De Groote Peel,  De Meinweg en Nationaal Landschap Zuid-Limburg. Je kunt genieten van speciale wandelingen, fietstochten, wateractiviteit, sport, open dagen, rondleidingen, excursies, workshops, cursussen, muziek, theater en arrangementen. Bekijk alle activiteiten op www.beleefweeklimburg.nl. Volg ‘BeleefweekLimburg’ op Facebook en Instagram.       

Limburgse samenwerking

Beleefweek Limburg is een gezamenlijk initiatief van Provincie Limburg, Instituut voor Natuureducatie (IVN), Nationaal Park De Maasduinen, De Groote Peel, De Meinweg en Nationaal Landschap Zuid-Limburg. Samen met ondernemers, natuur- en landschapsgidsen zetten we een week vol beleving neer.