“Awareness is the greatest agent for change” - Eckhart Tolle

Health & Life gezondheidsanalyse: Meten is weten!

Wat is een gezondheidsanalyse? 

Wanneer je besluit om aan je gezondheid te willen werken, dan is het belangrijk om te weten waar je nu staat. Zodra je weet wat je beginsituatie is, kun je je einddoel bepalen en vervolgens de benodigde stappen om je einddoel te realiseren.

Wil je gaan werken aan een gezondere levensstijl dan is het o.a. belangrijk om te weten hoe jouw lichaamssamenstelling, bewegings- en voedingspatroon op dit moment zijn.

Middels een gezondheidsanalyse krijg je inzicht in:

 • Wat jouw lichaamssamenstelling is qua o.a. gewicht, vetpercentage, vochtgehalte, spiermassa en wat deze samenstelling zegt over de gezondheid van jouw lichaam.
 • Wat jouw huidige voedingspatroon is en hoe je deze door (wellicht zelfs maar kleine) aanpassingen kunt verbeteren.
 • Wat jouw huidige levensstijl is qua beweging en hoe je deze , speciaal op jouw persoonlijke situatie gebaseerd, kunt aanpassen.

De gezondheidsanalyse bestaat uit:

 • Een persoonlijk consult van 60 minuten.
 • Impedantie meting met een professionele Tanita body composition analyzer.
  • Tijdens deze meting worden o.a. het lichaamsvetpercentage, vochtgehalte, vetvrije massa, orgaanvet, spiermassa, botmassa en BMI gemeten.
 • Middelomtrek meting.
 • Bloeddruk meting.
 • Voedingsanalyse op basis van een voedingsdagboek dat gedurende 7 dagen is bijgehouden.
 • Anamnese met vragen over gezondheid en levensstijl.
 • Meetresultatenrapport.
 • Voedingsadviesrapport.

Tijdens het persoonlijke consult worden de diverse metingen uitgevoerd en de vooraf ingevulde anamnese, de meetresultaten en het ingevulde voedingsdagboek doorgesproken. Op basis van al deze informatie ontvang je een rapport met de meetresultaten, uitleg hierover en adviezen op gebied van voeding en beweging.

En vervolgens kun je zelf aan de slag met stappen richting jouw gezondere levensstijl!

Voor wie?

Voor iedereen die wil weten hoe het met zijn/haar gezondheid is gesteld en op basis daarvan stappen wil gaan ondernemen om gezonder te leven.

Locatie

Meant4Life heeft een praktijk aan huis. In overleg is ook bezoek aan huis of een andere locatie mogelijk.

Meant4Life vindt een bezoek aan huis in bepaalde situaties zelfs wenselijk om nog beter toe te kunnen werken naar jouw persoonlijke gezonde levensstijl. Dit zal uiteraard altijd in overleg gebeuren.

Bij een enkele reisafstand van meer dan 20 km kunnen additioneel reiskosten in rekening worden gebracht à € 0,50 p/km.

Tarieven

Een eerste kennismakingsafspraak is gratis.

Gezondheidsanalyse (prijs per persoon)

 • Gezondheidsanalyse, meetresultaten rapport, advies en consult (60 minuten) € 96,80

Meant4Life is lid van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Dit houdt in dat deze gezondheidsanalyse in veel gevallen (gedeeltelijk) door de zorgverzekering wordt vergoed! Controleer hier alvast of jij voor een eventuele vergoeding in aanmerking komt.

Alle prijzen zijn incl. BTW.

Aanmelden

Wil jij de eerste stap zetten naar een gezonder leven, heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek? Neem dan contact op.

Nog een stapje verder?

Na de gezondheidsanalyse graag een steuntje in de rug? Dan kijken we samen naar jouw specifieke wensen, doelen en motieven in combinatie met je gewoonten en levensstijl.  

Meant4Life gaat uit van de uniekheid van ieder mens en ieder leven en is er van overtuigd dat een voorgeschreven aanpak niet de meest effectieve manier is. Daarom werkt zij samen met jou toe naar jouw persoonlijke levensstijl en is de aanpak gericht op een blijvende verandering voor de rest van je leven en niet op een tijdelijk resultaat. Meer informatie hierover vind je hier.