Rockwool

Dit internationale management team van Rockwool deed de outdoor (boks)coaching workshop 'Zet je team in beweging!' tijdens het opstellen van hun jaarplannen.
In de stromende regen werkten zij aan hun workshop thema: 'Hoe ga je om met tegenslag'.

Enkele reacties van de deelnemers:

"Discovered what a nice team we are. I'm going to communicate more clearly and seek help when required."
"A very different way to interact with people you speak frequently."
"I'm in my midlife with grandchildren, but still able to have fun like I was 5."
"It surprised me how intense it was, especially the boxing game with two."
"Had nog nooit een bokshandschoen aangehad, maar vond het wel interessant om te ervaren hoeveel het in je naar boven brengt."
Rockwool logo

Catherine

Vanaf het intake gesprek voelde het contact tussen ons goed. Het was een combi van serieus en humor, waarbij ik mij meteen op mijn gemak voelde. De outdoor coaching vond plaats op plekken die mijn proces bevorderden; open ruimtes midden in de natuur. Ik had niet gedacht dat het na een paar keer al voldoende zou zijn. Ik waardeer dat je daar eerlijk in bent geweest en keek hoeveel sessies ik nodig had. De opdrachten en vragen waren soms confronterend omdat ik bewust werd van patronen die ik zelf niet meer herkende.

Nu, 2 maanden later, merk ik nog steeds dat er een bepaalde rust in mij zit die zorgt dat ik de dingen overzie. Er gebeurt van alles op mijn werk en tijdens mijn studie, maar ik blijf er rustig onder.
Wat ik anders ben gaan doen is dat ik ben blijven plannen wanneer ik werk en studeer, maar ik plan nu ook wanneer ik dat juist niet doe. Meer ontspanningsmomenten en blijven sporten. Het is heerlijk om te ontdekken dat dit voor mij goed werkt.
Catherine logo

Sandra

Wauw! Wat heeft gisteren veel bij me losgemaakt en wat voelt dit sterk!

Ik vond het heerlijk om buiten te zijn, eerst fris onder de donkere dreigende wolken. De eerste oefening kende ik en vond ik niet moeilijk om te doen. Ik heb vertrouwen in de ander en ik heb vertrouwen in mezelf. Daarna het ronddraaien was ook een oefening die ik kende en lekker aanvoelt. Ook het Chinees boksen was niet nieuw. De inzichten van anderen in zichzelf gaven me een ander beeld van mezelf. Waarom wilde ik niet winnen? 

Ik merkte dat ik twijfelde of de workshop me genoeg op zou leveren toen je met de bal in de kring ging staan. Ik dacht, dit spel ken ik ook (naar elkaar overgooien en wel of niet vangen). Maar dat was een foute inschatting. Ik wist niet dat het een zware bal was, waardoor ik niet was voorbereid en de bal me letterlijk uit mijn evenwicht sloeg.

De bal stond voor de administratie van mijn praktijk, die ik als een veel te zware last ervaar. Fijn om de tranen te laten stromen. Fijn ook om anderen te horen zeggen dat ze boos op jou werden. En dus bij mezelf tot de conclusie te komen dat ik dat niet had. Ik denk dat ik eerder de schuld aan mezelf geef dan aan anderen (niet altijd hoor).

Bij het boksen merkte ik dat ik in mijn kracht sta en hoewel ik eigenlijk altijd roep dat ik meer balans wil, sta ik in balans. Wanneer ik moet slaan merk ik dat ik niet wil vechten, het is een opdracht dus ik doe het maar ik wil harmonie/balans. Maar als ik wil veranderen, als ik een andere weg in wil slaan ontstaat er disbalans en moet ik vechten voor mezelf. Het feit dat ik goed in balans sta geeft me de kracht dat als ik een andere weg kies ik erop kan vertrouwen dat ik mijn balans weer terug zal vinden, daar ben ik krachtig genoeg voor.

Bij het boksen van 10-100% merk ik de kracht nog eens, ik geef alles, sla krachtiger met rechts dan met links. De andere twee zijn verrast dat dit in me zat. Het voelt sterk en bevrijdend.

Daarna rennen, ik voel dat mijn tranen hoog zitten: wat is mijn doel? Wanneer dit voor mij duidelijk is: Vechten voor mezelf kan ik gaan. 

Ik merk wel dat ik veel opdrachten als observator begin, eerst de kaders van de opdracht zie en het vervolgens zelf pas ga doen. De dag voor de workshop heb ik telefonisch met een vriendin gesproken (zij geeft trainingen in non violent communication). Ik had haar gevraagd om een gesprek vanwege het ‘klem zitten’. Zij had afgelopen week training gehad van een Texaan (met grote cowboyhoed) en hij had gezegd: "When you fall off the horse you don’t only have to go back on the horse, you have to go with the horse. When you don’t go with the horse, the horse will kick you off." Vooral de laatste zin kwam bij mij binnen. Ik ben een doorzetter en stap dus steeds weer op het paard, gedeeltelijk ga ik 'with the horse', maar gedeeltelijk (administratie) ga ik niet 'with the horse'. En dus gooit hij me er steeds weer af en lig ik steeds weer in de modder. Zij zei: "Je zit op het verkeerde paard!"

Dankjewel Heidi voor de heftige en emotionele ochtend en alle inzichten! 

Een aantal maanden later krijg ik het volgende bericht van Sandra, wanneer ik haar vraag hoe het nu met haar gaat:

Ik heb direct de week na de workshop mijn contract opgezegd. En vanaf die tijd geen seconde meer getwijfeld. Emoties spelen natuurlijk wel. Het gevoel van falen kwam in het begin wel op. Vertellen aan cliënten was ook niet fijn, maar toen ik eerlijke en begripvolle reacties kreeg sterkte me dat. Nu ben ik druk bezig met afronden (administratie en dus niet mijn favoriete bezigheid). Hoewel het nog druk is voel ik wel al meer ruimte. Ik ga over een tijdje dingen doen die ik al heel lang wil doen en ik heb het vertrouwen dat dan duidelijk gaat worden wat ik wil. 

Sandra logo

Maschenka

Even weg uit de dagelijkse hectiek en alleen maar bezig zijn met sporten, gezonde voeding en je persoonlijke ontwikkeling. 

Met deze verwachtingen, en het idee elke dag afgebeuld te worden en alleen maar gezonde smoothies te mogen drinken, ging ik naar Frankrijk. 

Na een gezellige heenreis kwamen wij aan op onze locatie. Dit was meteen het moment om alles los te laten, alles over je heen te laten komen, alles te doen wat wordt gevraagd, het programma te volgen, je laten verwennen en kortweg heerlijk te genieten van deze me-time. Het was een fantastische ervaring, met een afwisselend programma, heerlijk eten, veel beweging en een top begeleiding van Heidi, Dave, Birgit en John. 

Het programma was een verrassing en dit moet eigenlijk ook zo blijven. 

Het is zo fijn om alles los te kunnen laten en af te wachten wat de volgende activiteit zal zijn. Meant4Life in France is een prachtige ervaring en die moet iedereen zelf gaan beleven. Ik ben in ieder geval geen één keer afgebeuld of heb moeten leven op  gezonde smoothies. Voor mij was het een bevestiging dat ik goed bezig ben met sporten, gezonde voeding en mijn eigen ontwikkeling. Ik zou dit iedereen toewensen.

Geniet van deze me-time en neem deel aan Meant4Life in France 2020.

Maschenka logo

Anne-Marie

Anne-Marie is een muzikale en avontuurlijke vrouw die het liefst allerlei sportieve en uitdagende dingen zou willen doen. Ze werkt in het onderwijs, heeft haar eigen zangschool en is moeder en echtgenote. Anne-Marie heeft een aangeboren hartafwijking, longproblematiek en ging na de zwangerschap van haar eerste kind door een moeilijke periode. Dit alles had invloed op haar conditie, lichaam en zelfvertrouwen.

“Ik had het idee dat bewegen ‘moest’ en ik wist niet meer hoe ik van bewegen ‘fun’ kon maken. Zodra ik samen met een ander sportte, dacht ik dat ik met die ander mee moest kunnen en belette ik mezelf om mijn eigen tempo te volgen. Hierdoor verloor ik het plezier in sport. Ik ging steeds vaker over mijn grenzen heen en keek ernaar uit om weer ’fun’ krijgen in bewegen. Wat zou het fijn zijn om mijn eigen ‘grijze’ gebied te leren kennen, zodat ik me weer comfortabel zou voelen!”

Waarom koos je voor Meant4Life?

“Ik ken Heidi van zangles en ik heb een aantal keren deelgenomen aan de outdoor training. Ze kan goed luisteren, afstemmen en differentiëren. Bij de trainingen zag ze me worstelen; een individueel traject als dit voelde beter. Mijn intuïtie vertelde me dat ik bij Heidi veilig mezelf kan zijn.

Door de veranderingen in mijn lichaam, waaronder mijn zwangerschappen, moest ik opnieuw leren; “Hoe werkt mijn lichaam nu en hoe zit het eigenlijk?” Dit kun je niet uit een boekje leren; hier kom je al doende achter. Door alle negatieve ervaringen met mijn lichaam had ik iemand nodig die goed meekijkt naar wat er gebeurt en zorgvuldig met mij de volgende stap kiest.

Ik heb wel ervaring in coaching in een zaaltje, maar dit had nooit echt het gewenste effect. Het past veel beter bij mij om naar buiten te gaan, om dichter bij mezelf te komen. Ik houd ook veel van wandelen, fietsen, in de bergen zijn, zeilen en (vroeger) skaten.

Wat Heidi fantastisch doet is tijdens het bewegen precies de juiste reflectievragen stellen. Heidi kijkt heel goed, stemt af en speelt goed in op wat er gebeurt. Dat is echt haar talent.”

Hoe heb je het coaching traject ervaren?

“Heel warm en heel veilig en dat had ik heel hard nodig. Het ontroerde me zelfs weer toen ik een stukje teruglas uit mijn reflectieverslag waarin ik schreef: ‘Weet je wat voor mij de ideale situatie zou zijn? Als ik het hele jaar door zo’n lieve, gekke, stoere, zorgzame en uitdagende coach als Heidi zou mogen bellen om te gaan sporten. Iemand waarbij ik me helemaal veilig voel en die zich aanpast aan mijn tempo, maar me wel blijft uitdagen.’

Ik ga zelf vaak te snel door, dat vind ik nog wel het meest lastige, maar het gaat al beter.

Heidi vroeg me tijdens een bepaalde sessie om 5 minuten alles eruit te halen wat erin zat. Dat was zo’n eyeopener! 5 minuten alles eruit halen wat erin zit, is óók 5 minuten de ‘fun’ eruit halen en niet per se tot het gaatje hoeven gaan; het is maar net hoe je het invult. Dat vond ik een hele mooie les.

Ook het ‘schakelen’ tijdens het mountainbiken vond ik heel leuk, wat tevens gold als mooie metafoor. Ik bepaal zelf wanneer ik een tandje bijschakel of niet, ik bepaal zelf mijn eigen tempo.”

Wat heeft het coaching traject je gebracht?

“Het klinkt misschien nog wat recalcitrant, maar dat ik meer mijn eigen ‘beweegfun’ mag maken. Minder móeten en meer liefdevol.

En dus het besef dat ‘eruit halen wat erin zit’ ook gewoon de ‘fun’ kan zijn die je ergens uithaalt. Het hoeft geen olympische sportprestatie te zijn.

Ik ben nog niet waar ik wil zijn qua conditie en lichaam, maar ik ben wel weer de ‘fun’ van bewegen gaan inzien en dit vooral gaan vóelen! Nieuwe doelen voor mij zijn de mountainbikeroute in Neerkant en de Ploeterun in Beringe. Maar dan wel op míjn tempo!”

Anne-Marie logo

Marièlle

“Wat keek ik ernaar uit: met meer energie de dag beginnen, mijn angsten overwinnen, een positievere focus, niet overal beren op de weg zien, mezelf lichamelijk beter en fitter voelen, en weer happy zijn met mijn baan. Toen ik via Facebook in aanraking kwam met outdoor coaching van Meant4Life dacht ik direct: hier moet ik iets mee doen! Buiten actief bezig zijn en uit mijn comfortzone gehaald worden; het was precies wat ik op dat moment nodig had.”

Hoe heb je het coaching traject ervaren?

“Mijn eerste ontmoeting met Heidi voelde meteen goed. Ons kennismakingsgesprek vond plaats bij haar thuis in de achtertuin en ik vond Heidi meteen een leuke, spontane, vrolijke vrouw. De sfeer was lekker laagdrempelig en al snel voelde ik me bij haar op mijn gemak.

Outdoor coaching is een bijzondere manier om aan jezelf te werken; totaal anders dan wat ik kende uit het verleden. Ik werd regelmatig uit mijn comfortzone gehaald en dat was ook echt wat ik nodig had. Wat we gedaan hebben is onder andere wandelen met oefeningen voor lichaamsbewustwording, rennen, boksen en door waterplassen rennen. 

In het begin vond ik het heel ongemakkelijk om Heidi tijdens het boksen te ‘slaan'. Ik was bang dat het er vreemd uitzag en ik ervaarde nog veel meer van dat soort onzekerheden. Gelukkig heb ik me hier dankzij Heidi overheen kunnen zetten en heb ik mijn angsten en frustraties eens flink laten gaan. Dat heeft mij heel goed geholpen. Dat de coaching in de buitenlucht plaatsvond, vond ik erg leuk. Outdoor coaching kan ik iedereen aanbevelen; mede doordat je tegelijk sportief bezig bent en lekker de natuur in gaat. Alleen dát doet een mens al heel goed.

Ik was blij met Heidi als coach omdat ik me bij haar erg op mijn gemak voelde. Omdat zij zelf ook vertelde over haar onzekerheden voelde onze band gelijkwaardig. Ik hoefde niet tegen haar op te kijken. Vooraf had ik de angst dat ik te ver uit mijn comfortzone gehaald zou worden, maar dit viel gelukkig mee. Het aangeven van mijn grenzen was ook een van de leerdoelen.”

Wat heeft het outdoor coaching traject je gebracht?

“Dankzij de coaching heb ik veel vooruitgang geboekt. Zo heb ik de stap genomen om na 17 jaar eindelijk afscheid te nemen van mijn baan en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging… en die heb ik gevonden! Alleen al het bezig zijn met het zoeken van een nieuwe baan gaf me weer positieve energie. Daarnaast wilde ik het sporten heel graag weer op de rit krijgen… en dat is gelukt! Bepaalde gewoontes en gedachten zaten vastgeroest in mijn systeem, en heb ik met hulp van Heidi kunnen loslaten. Ook heb ik met haar support een betere manier gevonden om naar mijn angsten te kijken. Het gezegde ‘Alles wat je aandacht geeft groeit’ zal ik altijd onthouden; ik vond het makkelijker om iets negatiefs over mezelf te zeggen dan iets positiefs. Heidi heeft mij geholpen om dit om te draaien.”

Zou je Meant4Life aanbevelen bij anderen?

“Ik zou Meant4Life zeker aanbevelen bij anderen, omdat je door Heidi op een erg fijne en positieve manier gecoacht wordt. Het samen actief buiten bezig zijn en ondertussen praten over de obstakels in je leven, werkte voor mij zeer verhelderend. Leuk detail is dat ik voor de eerste sessie zelf de locatie mocht uitkiezen. Dit mocht eventueel zelfs mijn eigen achtertuin zijn! Ik heb er toen voor gekozen om vanuit mijn huis een wandelpad in te gaan waarover we vervolgens een flinke wandeling hebben gemaakt. Dit voelde erg fijn en vertrouwd. Sowieso ben ik dankzij Heidi op mooie plekken geweest waar ik anders misschien nooit was gekomen!”

Marièlle logo

Floor

Floor is 41 jaar, heeft een drukke managementfunctie in een echte mannenwereld en zorgt daarnaast nog voor haar eigen “mannen”: 3 jonge zoons en een man die ook een drukke baan heeft.

“Aan het begin van het traject wilde ik leren loslaten, meer genieten en leren relativeren, meer zelfvertrouwen, minder faalangst, meer trots kunnen zijn op mezelf en me niet zo druk meer maken om wat andere mensen van mij vinden.”

Hoe heeft de outdoor coaching jou geholpen?

Normaal is coaching alleen maar praten en ik vond het heel erg goed dat outdoor coaching het visueel maakt. Voor mij begint het dan veel meer te leven. Ik moest bijvoorbeeld een keer heen en weer rennen en toen realiseerde ik me dat ik eigenlijk eerst had kunnen vragen wat het doel was, in plaats van zinloos direct te gaan rennen wanneer me iets gevraagd wordt. Dit was een echte eyeopener en dit probeer ik nu echt te leren en toe te passen. Maar ook de oefening om iemand mee proberen te krijgen en je dan letterlijk verplaatsen in de ander door er eens naast te gaan liggen, vond ik écht super gaaf.

In de laatste coaching sessie waren we in de sneeuw en moest ik balans houden op een omgevallen boomstam en dit was super lastig. Balans moet je ook elke keer bijsturen. Dit soort eyeopeners zijn voor mij heel goed geweest en daar denk ik nog vaak aan terug. Coaching heerlijk in de buitenlucht en je kunt zóveel in natuur. Het zijn de kleine dingen waarmee je enorm veel kunt bereiken.

En ik merkte ook dat ik eigenlijk best goed uit mijn comfort-zone kan!”

Waarom koos je voor Meant4Life?

“Lastige vraag, er moet gewoon een klik zijn en ik moet het aandurven met iemand. Ik ga echt niet mijn verhaal aan iedereen toevertrouwen. Ik kende Heidi al en ik heb vertrouwen in de manier hoe zij de dingen doet; met structuur, nuchter en niet “truttig” of “zweverig”, dat past wel bij mij. Ze probeert net even iets meer uit iemand te halen. Niet “lullen” en doen, daar houd ik wel van!

Ik wilde er op dat moment ook echt iets aan doen en dit kwam op het juiste moment.”

Hoe heb je het coaching traject ervaren?

“Voor mij begon het wel pittig, ik had veel balletjes die ik hoog moest houden. We hebben 5 coaching sessies gehad, die verdeeld waren over een langere periode en dit kwam eigenlijk heel goed uit. Ik ben door heel wat fases heen gegaan. Ik ben echt super tevreden en misschien over een paar maanden nog eens een sessie. Even een moment voor mezelf.

Ik moest wel wennen dat ik eigenlijk zelf de sessie “stuur”, het gaat om mij en dat vond ik wel even lastig. Kinderen leren tegenwoordig om alles zelf te doen en ik merkte dat ik nog weleens hunkerde naar advies. Heidi speelde hier gemakkelijk op in met oefeningen en later hebben we ook meer een mix gevonden.

Heidi is heel rustig en heeft veel bagage waar ze gebruik van kan maken in de coaching.”

Wat heeft het outdoor coaching traject je gebracht?

“Als ik erop terug kijk, is er zoveel meer gebeurd. Je kunt niet van de een op andere dag loslaten, maar ik ben er veel bewuster mee bezig. Ik weet nu dat ik sommige dingen gewoon kan laten gebeuren. Aan het begin moest ik veel ballen hoog houden en nu zit ik in eenzelfde situatie en sta ik er heel anders in. Ik kan niet aan alles iets doen en ik moet ook aan mezelf denken. Ik maak nu heel bewuste keuzes en geef duidelijk aan wat ik wil en kan.

Dit brengt mezelf heel veel rust, ik straal echt én ik krijg ineens veel meer van de mensen gedaan. Het ligt echt aan mezelf. Het lukt me nog niet altijd, maar ik kan het veel sneller omzetten. Ik mag best trots zijn op mezelf en wat ik heb bereikt!

Wanneer ik de reflectieslagen terug lees dan denk ik nog weleens; “oh, ja dit kan ik ook nog doen” en word ik enthousiast “wat goed dat ik Heidi heb gehad!”.

En het leerproces blijft eigenlijk doorgaan. Je ziet en herkent ook dingen bij anderen nu, dat is zó grappig! Ik krijg nu zelfs het “sparren” op mijn werk dat ik graag wilde.

Eigenlijk zou iedereen op deze manier aan zichzelf moeten werken, maar er zijn helaas weinig mensen zelf die stap ook écht zetten. Het traject was ook echt, écht heel leuk.”

Floor logo

Carina

Carina heeft vanaf jonge leeftijd overgewicht gehad. In 2015 heeft zij een maagverkleining (gastric bypass) ondergaan, wat haar een gezond gewicht gebracht heeft, maar waardoor haar lichaam wel compleet veranderd is.

“Ik ben nog veel met eten bezig en merk dat ik vooral wil eten uit verveling, bijvoorbeeld ’s avonds op de bank. Ik wil mezelf weer terugvinden, wie ben ik en wat wil ik nu.” Het is niet alleen de operatie die zorgt voor verandering. Mijn hele denk- en eetpatroon is veranderd. Vaak zeggen mensen; dat is de gemakkelijke weg, zo’n maagverkleining. Maar dat is het absoluut niet. Zeker, het helpt, maar uiteindelijk moet ik het toch zelf doen. Opnieuw leren eten, bewuste keuzes maken en een life change maken om mijn doel te behalen en te behouden: Een gezond gewicht en een gezond eet- en denkpatroon.

Waarom koos je voor Meant4Life?

“De manier waarop Heidi coacht was mij al bekend en voelt gewoon goed. Hoe ze met mensen bezig is, hen in hun waarde laat. Je mag zijn wie je bent. Heidi probeert alles uit je te halen en door het vertrouwen in haar accepteer ik dat ook, want ik ben normaal helemaal niet iemand die zich zomaar alles laat zeggen.

Ze straalt rust uit, naast haar “aanwezig” zijn.

Toen ze met outdoor coaching startte dacht ik; dit is nu mijn kans om dit bij haar te doen.”

Hoe heb je het coaching traject ervaren?

“De eerste keer bij de visvijver kwamen er zoveel emoties uit. Toen dacht ik wel even, ik wist niet dat het zo hoog zat. Wow, door alleen wat te praten en oefeningetjes te doen kreeg Heidi al zoveel los. Dat zei mij ook wel dat het vertrouwen er is en maakte dat ik mezelf durfde te zijn.

De keer daarop was ik een beetje bang dat het weer zo “zwaar” zou zijn, maar Heidi voelt heel goed aan waar ze wel of niet op in moet gaan of aandacht aan kan besteden. Het gebruik van andere werkvormen, zorgt ervoor dat het niet altijd heel beladen is.

Het was juist ook goed dat dit de eerste keer zo gebeurde, anders was het er in de andere sessies misschien niet uitgekomen. We zijn hierop verder kunnen gaan.”

Wat heeft het outdoor coaching traject je gebracht?

“Een heel stuk bewustwording.

Veel dingen weet je wel, maar door het er met iemand over te hebben, erop te reflecteren én er fysiek mee bezig te zijn, word je veel bewuster. Ik herinner me nog de vraag; “wat zou je doen als ik je vroeg om over een week 1 minuut in een plank te kunnen staan”. Dan zou ik gaan oefenen! En ja, waarom zou ik dat dan niet ook bij andere nieuwe dingen doen? Van dit soort kleine dingen heb ik echt meegenomen.

Natuurlijk loop ik nog wel tegen dingen aan, maar dan kan ik terugpakken op de coaching. Weer bewust zijn van “oefenen”; het gaat niet vanzelf, ik moet er wel iets voor doen. Even weer “terug naar de les”; wat ben ik aan het doen.

Door “trucjes en oefeningetjes”, zoals bijvoorbeeld afleiding zoeken en terugdenken aan waar ik vandaan kom en wat ik bereikt heb, lukt het me om bewuster een keuze te maken.

Outdoor coaching zou ik zeker aanbevelen voor het krijgen van bewustwording en jezelf terugvinden. Juist door de combinatie van bewegen, uitputten en het gesprek aangaan. Lekker bezig zijn en niet continu praten of elkaar aan hoeven kijken.”

Carina logo

Sandra

“In de loop der jaren was ik zowel fysiek als mentaal wat vastgelopen. Hierdoor voelde ik me ontevreden en onrustig. Ik besteedde te weinig tijd aan mezelf en ervaarde een aantal typische 40+ struggles waarbij ik geconfronteerd werd met zingevingsvraagstukken als ‘wat doe ik hier en waar ben ik nou eigenlijk mee bezig?’ Ik wilde graag uit deze negatieve spiraal komen en mezelf blijer voelen.” 

Waarom koos je voor Meant4Life?

“Per toeval stuitte ik op een oproep van Heidi op Facebook. Ik kende haar nog helemaal niet, maar toen ik over outdoor coaching las, dacht ik: ‘dit is precies wat ik zoek.’ De intake met Heidi voelde meteen heel goed en vertrouwd. Haar energieke, positieve en enthousiaste kijk op dingen sprak mij ontzettend aan. Ik weet nog dat ik dacht: ‘Deze vrouw weet wel raad met mij!’”

Hoe heb je het coaching traject ervaren?

“Ik heb vijf coaching sessies gehad van 1,5 uur. Aan het begin vond ik het heel spannend, maar mezelf oppakken en lekker naar buiten gaan voelde ontzettend goed. De fysieke en vooral afwisselende inspanning vond ik fijn. Denk daarbij aan: wandelen met lichaamsbewustwordingsoefeningen als aarden (staan, squats, stampen), houding en ademhaling. Diverse krachtoefeningen zoals squats, push ups, shoulder press en boksen (trappen en stoten op kussen en met handschoenen), rollenspel, rennen (van de gebaande paden, eigen weg kiezen), resistance-belt run, door waterplassen rennen, brug oversteken (letterlijk met visualisatie).

Ik vond het prettig om uit mijn comfort zone te treden door middel van niet alledaagse oefeningen. De coaching was heel verhelderend en ik vond het fijn om niet tussen vier muren op een bank met iemand te hoeven praten. Vooraf heeft Heidi mij een aantal vragen voorgelegd die ik na elke sessie moest beantwoorden. De reflectieverslagen die hieruit voortvloeiden waren zeer hulpvol. Tijdens het pennen kreeg ik vaak nog andere inzichten dan ik tijdens het 1 op 1 contact met Heidi al verkregen had. Mijn reflectie nam Heidi mee in haar voorbereiding op de volgende sessie. Hierdoor waren de oefeningen telkens goed afgestemd op mijn situatie.

Heidi beschikt over een groot inlevingsvermogen en gaat respectvol met je om. Ze geeft je de tijd en ruimte om dingen op je eigen tempo te laten bezinken. Daarentegen haalt ze je uit je comfortzone door te spiegelen en gerichte, soms confronterende vragen te stellen. Haar positiviteit en enthousiasme werkt aanstekelijk.”

Wat heeft het outdoor coaching traject je gebracht?

“Ik voel mezelf een stuk beter. Het traject is voor mij een waardevolle opstap geweest naar verbetering. De vijf sessies hebben mij voldoende handvatten gegeven om mezelf te herpakken. Sommige fysieke en mentale oefeningen uit de coaching pas ik momenteel nog steeds toe in mijn dagelijks leven en in mijn gezin. Ik heb geleerd mezelf weer voorop te stellen en neem nu meer tijd voor mezelf. Ik zit weer in een positieve spiraal en ervaar meer enthousiasme om aan mezelf te werken. Dit geeft rust en vertrouwen voor de toekomst. Kortom; het veranderingsproces om zowel fysiek als mentaal in beweging te komen is ingezet en dat is wat ik zocht! Ik zou Meant4Life absoluut aanbevelen bij anderen. De outdoor coaching heeft mij zelfs enthousiast gemaakt om in de toekomst deel te gaan nemen aan outdoor training!”

Sandra logo

Mayke

Als ik aan de reis naar Frankrijk denk, denk ik aan magie. De magie van de natuur en de mensen om mij heen.

In Frankrijk vond ik rust in mijn hoofd. En dat voelt kei goed!!!!

Mayke logo

Ans

Het is mij in 2018 zo goed bevallen om samen met Meant4life naar Frankrijk te gaan. Om samen met een groep bezig te zijn, samen te sporten, veel andere activiteiten, praktische en theorie onderdelen. Ik heb mij in die 5 dagen geen minuut verveeld en heb dit jaar besloten om in oktober wederom mee te gaan. Ik zie dit echt als een cadeau voor mijzelf. 
Ans logo

Ellen

Waarom Meant4life in France:

  • Omdat het in alle opzichten een cadeau is voor jezelf!
  • Omdat alles wat je in die week beleeft en ervaart er toe bijdraagt dat je in beweging komt om een stap te maken in je leven die je hoe dan ook weer verder brengt. 
  • Omdat het heerlijk is om je te laten leiden door een zeer goed in elkaar gezet afwisselend programma.
  • Omdat je zo enorm verwend wordt met lekker eten.
  • Omdat het gewoon heel erg leuk is!!!!

Ellen logo

Mark

Prachtige omgeving, lekkere beweging, heerlijk eten, fijne mensen, goede mindset. What to say more! Go for it met meant for life in France
Mark logo

Maschenka

Binnen ons gezin zijn wij nu een jaar bezig om gezonder te leven, bewuster met eten om te gaan en de kinderen ook te leren dat bepaalde producten helemaal niet zo goed zijn. Met als gevolg veel biologische producten in huis, het eten van minder suiker, het eten van veel fruit en veel sporten. Door alle reclames, tegenstrijdige berichten in de media, heel veel producten in de supermarkt is het voor ons niet duidelijk meer wat nou wel goed is en wat nou niet. Om meer inzicht te krijgen, maar ook te weten of wij als gezin goed bezig zijn, heb ik mij aangemeld voor de minicursus gezonde voeding. In deze cursus heeft Heidi heel duidelijk uitgelegd waarom gezonde voeding belangrijk is, hoe de spijsvertering werkt, wat je lichaam nodig heeft en waar het mis gaat. Naast de theorie ga jezelf ook aan de slag met een voedingsdagboek. Aan de hand van de informatie uit het dagboek krijg je tips wat je anders kan doen of laat Heidi weten wat je al goed doet of welke combinaties je het beste kan maken om voldoende voedingsmiddelen binnen te krijgen. Na de theorie en de praktijk eindigen wij als laatste bij People's Farm. Na een mooi verhaal en een rondleiding over de boerderij, krijgen wij als laatste te horen wanneer en wat wij het beste kunnen eten, met name hoe wij meer groente kunnen verwerken in ons eetpatroon. Als gezin waren wij al goed bezig, maar door het volgen van de cursus heb ik genoeg handvatten en tips gekregen om op de juiste manier verder te gaan. Heidi en de eigenaren van People's Farm heel erg bedankt voor de leerzame avonden en alle extra's en lekkers wat wij van jullie hebben gekregen. Ik zou de cursus zeker aan anderen aanraden. De cursus is dan mini, de informatie, de tijd die Heidi aan je besteed, de extra folders, handige tools en al het lekkers wat wij hebben gekregen is maxi.

Maschenka logo

Marleen

De foto laat een lekkere lunch zien die ik met veel zorg heb bereid en waarvan ik heb genoten. 

Meer groente en minder bewerkte producten gebruiken dat is wat ik heb geleerd in de workshop “Gezonde voeding”. In deze workshop weet Heidi op een leuke en objectieve manier over te brengen  wat nu gezonde voeding is. Ze zegt niet wat ik moet eten maar laat me mijn eigen conclusies trekken uit hetgeen zij vertelt. Dit maakt dat ik mijn eigen keuzes blijf maken en zelf bepaal hoe ver ik wil gaan om gezonde voeding tot me te nemen.

Ik raad iedereen aan die bezig is met voeding om deze workshop te volgen om bewustere keuzes te kunnen gaan maken.

Marleen logo

Helga

In oktober 2017 kreeg ik uit onverwachte hoek de vraag om mee te gaan op een bootcamp in Frankrijk.

In eerste instantie dacht ik, leuk maar helaas geen tijd.  Er was nog een foldertje over dus ik nam het toch mee naar huis.

Onderweg had ik de beslissing echter al genomen: Hoezo geen tijd?  Dit komt op het goede moment, dit heb je nu echt nodig.

En zo geschiede dat ik als last-minute kandidaat bij het Meijels clubje werd ingelijfd.

Ik had flink wat sportspullen ingepakt en was voorbereid op een soort van commando-achtige dagen in een wat saaie sombere regio van mijn geliefde Frankrijk. (Ja echte francofielen ze bestaan nog).  

Lekker hard werken en vooral niet nadenken, want dat deed ik al veel te veel de laatste tijd.

De realiteit was echter vele malen beter! Lees hier zoals het werkelijk was:

We vertrokken in alle vroegte met 4 dames in een prachtige auto waardoor we al snel het Gooische-vrouwen-gevoel te pakken hadden.

Helemaal weg van de dagelijkse beslommeringen en op weg naar het avontuur.

Bij aankomst werden we verrast door het mooie onderkomen en de groep mensen waarmee we de komende tijd zouden bivakkeren.

Ik had ook nog eens het geluk dat ik een aparte kamer had in een verder gelegen huis bij Mariëtte.  Zij heeft een totaal andere achtergrond en levenswijze die ik altijd heb gehad en samen hebben we zeer inspirerende diepgaande gesprekken gevoerd waarvoor ik nog steeds erg dankbaar ben.

Heidi had een dagprogramma opgesteld waarbij er een grote diversiteit aan beweging aan bod kwam.  Dus niet alleen de conditietraining die ik in gedachte had, maar een hele bewuste combinatie van intensieve oefeningen, yoga, wandelen, zeskamp, kano  en ook bewustwordingsoefeningen om veel dichter bij jezelf te komen.

Birgit verzorgde het eten op perfecte wijze. Alles vers, huisgemaakt en hier ook een grote variatie maar bovenal  ERG lekker.

Na al die inspanningen was de massage als een kers op de taart.

Kortom alles was werkelijk tot in de puntjes geregeld. 

Heb deze dagen als bijzonder inspirerend ervaren.  In een paar dagen tijd ontstond er een onderlinge band die heel bijzonder was.

We hebben samen veel gepraat, gesport, gelachen (veel en hard) , gek gedaan en een traantje weggepinkt. Nog steeds als ik eraan terugdenk verschijnt er een glimlach op mijn gezicht.

Alles maar werkelijk alles was bijzonder, zelfs het weer.

De bootcamp-vakantie van Heidi en Birgit is veel meer dan een bootcamp.  Het is een combinatie van Scoutingkamp en Villa Velderhof.  Het is intensief sporten en ontspannen. Het is stilstaan in een jachtige periode. Het is verbindend, ontspannend, vrij  en inspiratievol.

Chapeau !!!

Helga logo

Peter & Marlies

Even helemaal anders: Meant4Life in France, oktober 2017

Wat een geweldige ervaring! 4 dagen in Bousseraucourt, La douce France met een prachtige groep mensen.

Terug naar de natuur, heerlijk buiten sporten, ’s morgens vroeg dauwtrappend de zon begroeten, je grenzen verleggen door in water van 12 graden te zwemmen, tijd voor jezelf en tot rust komen, een heerlijke wandeltocht, spel zonder grenzen bij een Franse boer, een verkwikkende massage om het vermoeide lijf te verwennen, appels plukken, kanoën op de zachtjes stromende Saône, ’s avonds genieten van de vuurkorf, teveel om op te noemen!

En steeds is er de ongekende gastvrijheid van Birgit en John. Of het nou een heerlijk fris bed is, of een Oeuf en Cocotte, of een heerlijk ontbijt, of altijd vers fruit of een heerlijke barbecue, of een verrassingsmenu, of de heerlijke en met gepaste grandeur geserveerde huiswijn. Even leven als een god in Frankrijk bestaat!

De begeleiding door Heidi en Dave is top! Je wordt uitgedaagd om je grenzen te verleggen, maar nooit te ver. Kom op, je kunt het en…we helpen je. En dan geeft Heidi ook nog mooie workshops. Je leert wat gezonde voeding is (en wat niet) en je leert om tijd aan jezelf te besteden, wat het is om weer eens helemaal stil te zijn en wat dat met je doet.

Kan dat allemaal? Energie tanken voor 4 maanden (en langer) in 4 dagen? Ja dat kan! Meant4Life in France: gewoon doen!

Peter & Marlies logo

Dorien

In oktober 2017 ben ik mee geweest met de 1e editie van Meant4Life in France.
Ik ging er met een open houding heen, niet wetende wat me precies te wachten stond. Ik had met een vriendin wel zin om samen een paar dagen ertussenuit te gaan. Gewoon even lekker weg, plezier maken en weer even bewust met je gezondheid bezig zijn.
Het waren geweldige dagen. Heidi had een planning gemaakt van dag tot dag met daarin een afwisseling van een goeie work-out, ontspanning, lekker wandelen, yoga en vooral plezier maken, maar ook de tijd nemen om even bij jezelf stil te staan.  Dit allemaal met leuke, originele en verrassende opdrachten.

 De groep was erg divers, maar klikte erg goed met elkaar. Veel verschillende persoonlijkheden, maar iedereen liet elkaar mooi in zijn waarde en dit resulteerde in een groep mensen die zich al snel open stelde naar elkaar toe. Met een lach en een traan! Maar vooral een lach gelukkig :-)


 De locatie was erg bijzonder, mooi en zeer rustgevend. De accommodatie was ook erg goed. We zijn niets tekort gekomen door Brigit en John!
Heidi regelt alles tot in de puntjes, en staat 100% voor je klaar!
Ik kan het iedereen aanbevelen om een keer mee te gaan, alleen, of met een bekende!
Het is heerlijk om af en toe alles thuis achter te laten en voor jezelf te kiezen.
Ik kwam terug met het gevoel van weken vakantie. Bevrijdend en inspirerend!

Het lied van Meant4Life in France. . .
Edith Piaf - 
Non, Je Ne Regrette Rien!
Dorien logo

Suzan

In september 2017 startte ik met de ‘Health & Life coaching’ van Heidi. Door heftige persoonlijke omstandigheden zorgde ik niet goed meer voor mezelf. Dit resulteerde in steeds minder energie en andere fysieke ongemakken.

Tijdens de gesprekken met Heidi heb ik veel uitleg gekregen over gezonde voeding, de werking van het menselijk lichaam en het belang van voldoende beweging. Heidi heeft geen vooraf vastgesteld programma, ze kijkt en luistert goed naar wat jij als individu graag wil bereiken of nodig hebt. Niet alleen op gebied van voeding en beweging, maar ook op psychisch vlak bekijkt ze waar knelpunten zitten en neemt deze mee in haar coaching.

Ik eet nu veel bewuster en beweeg vaker, waardoor ik beter in mijn vel zit. Ook heeft ze me heel goed geholpen om psychisch beter in balans te zijn.

Heidi is een betrouwbare, enthousiaste en betrokken coach. Ze luistert echt naar je, gaat geen onderwerpen uit de weg en geeft goede adviezen, waar je in je eigen tempo mee aan de slag gaat.

Bedankt Heidi!

Suzan logo

Lennie

Sinds september 2016 probeer ik 1x per week te sporten bij Heidi op donderdagavond. Deze avond is thuis gepland voor mij zodat ik kan sporten. In 't begin vooral de moet om te sporten en ook nog in de buitenlucht (bij regen en wind) maar gaandeweg steeds meer de zin om te gaan en  me te laten verrassen door wat deze training weer brengt, zelfs bij slecht weer. 

Iedere training is anders maar de training start met even joggen om warm te worden. Dit is niet mijn ding, nooit geweest en dat zal het ook niet worden. Gelukkig laat Heidi me hier vrij in en mag ik op eigen tempo meelopen. Als we eenmaal warm zijn begint voor mij het leukste stuk van de training op bepaalde oefeningen na dan..... Door de positiviteit van Heidi en ook overtuigingskracht die ze brengt ga ik iedere keer een stukje verder in het behalen van nieuwe doelen. 

Na iedere training ga ik dan ook met een voldaan gevoel naar huis en de dagen erna kan ik nog nagenieten als ik wat stijfjes de trap af kom op zaterdagmorgen

Lennie logo

Ingrid

Omdat de bootcamp trainingen die ik voorheen deed ineens ophielden, ben ik een aantal trainingen in Meijel uit gaan proberen. Met Heidi direct een klik en vanaf het eerste moment probeerde ze mee te denken. 

Dus nu elke week ruim een uur trainen, iets om na een drukke werkdag naar uit te kijken. Gasgeven, maar door het aanwezige spelelement tijdens de lessen, ook heel veel lol maken samen.

Ingrid logo

Nicolièn

Sporten is nooit mijn hobby geweest en zal het ook nooit worden! Bovendien had ik er altijd beelden bij van naar zweet stinkende sporthallen, waarbij me de zin al helemaal over ging.

Bewegen is echter wel heel belangrijk, zeker als je op latere leeftijd een beetje fit wilt blijven. Om toch wat aan de conditie te doen, met als bijkomend streven een paar kilootjes minder, heb ik me bij de start van Meant4Life na enige aarzeling aangemeld voor de outdoor-training.

Bij Heidi is sporten echter anders en al snel kwam ik tot de verrassende ontdekking dat het toch leuk kan zijn. Lekker buiten bewegen is goed voor lichaam en geest, waarbij de natuur - in alle jaargetijden - niet alleen mooi is, maar ook nog eens rustgevend werkt. En Meijel heeft op een steenworp afstand natuurlijk verschillende prachtige locaties voor outdoor-trainingen.

De anderhalf-uur-durende lessen zijn nooit hetzelfde; Heidi weet er altijd de nodige variatie in te brengen. Het fijne is dat iedereen - sportief of wat minder sportief - mee kan doen, want de oefeningen zijn op eenieders niveau uit te voeren; naar eigen kunnen en conditie. Er wordt intensief getraind, maar op een ontspannende manier. En... een niet onbelangrijke bijkomstigheid: het is zeker ook gezellig!

Ja, sinds ik bij Heidi sport voel ik me fitter en heb meer energie. En nee, ik heb er geen spijt van en kan het zelfs iedereen aanraden!

Nicolièn logo

Ans

Mijn verwachtingen waren gering toen ik met outdoor training begon, omdat ik al een ruime tijd niet veel aan sport gedaan had behalve wandelen.

Maar hoopte dat ik meer uithoudingsvermogen zou krijgen en mij daardoor fitter zou gaan voelen.

En dat is ook gebeurd,  ondanks dat ik lichamelijke klachten heb en de oefeningen door Heidi worden  aangepast.

Ik vind het heerlijk om mee te doen met de trainingen. Mij lekker in het zweet werken geeft heel veel voldoening en hoop zo ook nog een hele tijd er van te kunnen genieten.

Ans logo

Judith

Ik was op zoek naar een manier om mijn lijf sterker te maken, zonder droog met gewichten bezig te hoeven zijn. Gezelligheid tijdens het sporten vind ik superbelangrijk en buiten zijn vind ik erg lekker.
De trainingen bij Heidi passen in wat ik zocht. Gewoon samen buiten spelen, zoals ze het zo mooi kan zeggen. :-)

Iedere les is weer compleet anders, wat ik erg lekker vind. Dus iedere keer gaan we maar gewoon aan de slag en dan merk ik wel hoe zwaar het gaat worden.

Deze manier van trainen heeft ervoor gezorgd dat ik het sporten makkelijk vol kan houden. Gewoon omdat het leuk is om te doen, en we veel plezier hebben. Ik voel me fit en mijn lichaam is een stuk sterker geworden. Voor mij mooie motivaties om door te blijven gaan.

Judith logo

Mark

Ik ben met outdoor training begonnen, omdat ik vond dat ik zelf wel wat beweging nodig had.

Ik had regelmatig last van rugklachten door het zitten op een bureau/auto stoel. Het is mij heel goed bevallen, in het begin wel wat spierpijn, maar dat is nu voorbij.

Ik heb sindsdien geen rugklachten meer gehad, mijn rugspieren zijn versterkt. De begeleiding van Heidi heeft mij geïnspireerd om ook in mijn vrije tijd te gaan hardlopen.

Ik heb heel veel plezier in het buiten sporten, het is elke keer weer een verrassing wat voor oefeningen/spellen we gaan doen.

De afwisseling tussen conditie en krachttraining maakt het tot een leuke uitdagende sport.

Heidi heeft mij laten inzien dat sport leuk kan zijn.

Mark logo

Nina

Ik ben vorig jaar begonnen met de outdoor trainingen, omdat ik mee wilde doen aan Venlo-stormt en ik wilde wel een beetje voorbereid er aan beginnen en niet zo maar in 1x 11,4km gaan afleggen.

Ik had vooral het idee om lekker buiten te trainen en mijn doel te halen van Venlo-stormt.  Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar merkte dat ik er wel steeds meer met plezier heen ging en niet alleen voor Venlo-stormt. Nadat ik Venlo-stormt gehaald had, vond ik het te leuk om er mee te stoppen en ik had er te veel plezier in.

Lekker buiten ravotten en vettig worden in bos, zand en lekker in de buiten lucht.

De outdoor training geeft mij positieve energie. Ik merk als ik een keer eigenlijk niet kan, ik er alles aan probeer te veranderen dat ik wel kan gaan trainen. Het is voor mij een leuke, uitdagende uitlaatklep. Even alles eruit kunnen gooien!!! Ik merk dat als ik geweest ben ik een voldaan gevoel heb en blij ben dat ik er weer bij was. Als ik ECHT niet kan gaan merk ik dat aan mezelf en ga ik mezelf dubbel zitten en voel ik me absoluut niet prettig en ben ik ook niet altijd even gezellig..!!! :-)

Nina logo

Yvonne

September 2016, mijn lichaam gaf aan dat het zo niet langer kon, te zwaar en totaal geen conditie meer. Via een vriendin kwam ik bij Heidi terecht. Bij mijn eerste gesprek met Heidi voelde ik al dat ze wist waarover ze sprak en ze gaf mij een goed gevoel. Meteen die zondag meegetraind en voelde me na de training goed trots op mezelf. Het fijne van de training is dat  je op je eigen niveau mee kan doen . Ze stimuleert je om net iets verder te gaan, maar als dat niet lukt is het ook goed. De trainingen blijven leuk en afwisselend. Door Heidi en haar trainingen ben ik sterker geworden, psychisch en lichamelijk. Ik ben nog niet zoals ik wil zijn, maar met Heidi gaat het zeker goed komen.

Yvonne logo

Marlies

Een half jaar geleden ben ik met begeleiding van Heidi begonnen om mijn conditie te verbeteren. Dat was voor mij een hele stap. Dankzij haar goede en deskundige begeleiding was die verbetering er al snel en ik begin het steeds leuker te vinden om met de groep lekker in de buitenlucht actief te zijn.

Het doet mij gewoon goed!

Marlies logo

Femke

Dankzij Heidi heb ik “de knop” omgezet en ben gezonder gaan leven en meer gaan sporten. Hierdoor ben ik op de goede weg om mijn doel te bereiken. Mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen is er flink op vooruit gegaan door de leuke en leerzame trainingen. ‘Je kunt meer dan jezelf denkt’ zegt Heidi dan met trainen en dat ben ik zelf ook in gaan zien! Ik heb er zeker geen spijt van dat ik eraan begonnen ben!

WORK HARD, DREAM BIG!

Femke logo

Marijke

September 2015 ben ik begonnen met trainen onder leiding van Heidi van Kampen. Al meerdere keren in mijn leven ben ik gestart met een trainingstraject, maar haakte al snel af. Heidi heeft het voor elkaar gekregen dat ik blijf sporten en dat ik er zelfs plezier aan beleef.

Heidi heeft verstand van zaken, weet precies wat ze doet en heeft mij veel zelfvertrouwen gegeven. Heidi is duidelijk, geeft duidelijke instructies.

Heidi kan goed inspelen op de situatie, als ik een “mindere” dag heb weet ze er toch alles uit te halen, waardoor ik altijd met een positief gevoel naar huis ga.

Heidi is streng doch rechtvaardig. Je weet wat je aan haar hebt. Heidi straalt een enorme positiviteit uit, waar ik altijd weer energie van krijg.

Marijke logo

Jeroen

Dankzij de wekelijkse workout met Heidi in het Startebos, in combinatie met regelmatig hardlopen, ben ik momenteel fitter en sterker dan ik in jaren ben geweest. De training is altijd erg gezellig, het is stevig werken en iedere keer kijk je tevreden terug op weer een geslaagde training. Heidi weet ons allemaal op te peppen om iedere keer nét iets verder te gaan en het resultaat mag er zijn. Het trainingsprogramma is gevarieerd en zit goed in elkaar. Echt een aanrader!
Jeroen logo

Dave

Heidi is in mijn ogen iemand die zeer goed kan overtuigen/begeleiden tijdens de les. Ze let altijd goed op of je de oefening correct uitvoert en laat zien/merken wat je uiteindelijk hiermee kunt bereiken! Heidi is een keiharde doorzetter die weet wat ze met een positieve uitstraling wil bereiken. Ga zo door!!!
Dave logo

Aafke

Heidi maakt sporten leuk! Voor je het weet doe je dingen waarvan je dacht dat het je nooit zou lukken!
Aafke logo

Mark

Lekker actief in de buitenlucht op je eigen niveau sporten! Heidi laat je je goed voelen!
Mark logo